Sex og samfunn is KING

Oppdatert: 6. mar.

Skrevet av Veronica Karlsen


På bordet til høyre for meg renner det nesten over med kondomer. Du leste riktig. I dag har jeg tatt turen innom helsestasjonen Sex og samfunn for en klamydiatest. Én viktig ting du må vite er at det er ingen skam å dra på Sex og samfunn. Det eneste du gjør ved å dra dit er å ta vare på din seksuelle helse – noe som betyr at du fortjener en god klem!


Til deg som aldri har vært på Sex og samfunn, les videre. Det første som skjer når du kommer dit er å fylle ut et registreringsskjema, og deretter leverer du det i skranken hvor du får god hjelp til hva som skal skje videre. Som den organiserte og punktlige personen jeg er, dukket jeg opp fem minutter før åpningstiden. Til tross for å være tidlig ute ble jeg stående i kø. Det er alltid kø. La meg understreke det igjen – alltid. Det samme gjelder ventetid. Viser det seg at du må ha en drop-in time hos en av fagpersonene eller legene kan vi snakke om tretimers ventetid. Uansett er det verdt ventetiden – tro meg.


Hvis du derimot, i likhet med meg, skal ta en gratis selvtest trenger du kun å fylle ut et skjema som du leverer i skranken, og der vil du få utdelt testutstyr. Første gangen jeg tok selvtest var jeg så nervøs at det ikke var snakk om å spørre om hvordan denne selvtesten i det hele tatt fungerte. Men, som vanlig er Sex og samfunn der for deg. Er du usikker på hvordan du gjør det, kan du bare se deg rundt på veggene inne på toalettet. Der er veggene dekket med instruksjoner. Etter du leverer testen i postkassen, utenfor toalettet, er det bare å vente i 14 dager. Om det viser seg at resultatene er positive vil de ringe deg innen 14 dager. Hvis de ikke ringer – gratulerer! (Men husk kondom neste gang)

Sex og samfunn er et gratis tilbud. De er der for deg, og gir deg muligheten til å spørre om hva som helst. Gjør meg en tjeneste og utnytt tilbudet. Åpningstidene er klokken 15-19, da rekker du å dra innom klinikken etter forelesning og før middag.

Forresten, de ringte meg aldri. Skål.

Her er tre tips fra meg til deg:

  1. En god venn er gullverdt å ha under sitt første besøk.

  1. Hvis du har testet deg for kjønnssykdom eller annet, vil de ringe deg innen 14 dager om resultatet er positivt.

  1. Er du nervøs? Sjekk ut nettsiden til Sex og samfunn, så får du nok svar på det du er usikker på.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle