Studenter med praksis på CV-en er gull verdt!

Oppdatert: 6. mar.

Med de rette vervene øker du sjansen for å få drømmejobben. Derfor bør du ikke nøle med å søke på en stilling i studentunionen ved Høyskolen Kristiania.

 

Tekst og foto: Nafisa Zaheer

 

Du får ikke jobb uten erfaring, og du får ikke erfaring uten jobb. Det er her tillitsvervene kommer inn. Engasjerer du deg i studentunionen skaffer du deg verdifull erfaring samtidig som du studerer. Her får du utløp for engasjementet ditt, venner og nettverk, samt erfaring som vil være relevant for senere karriere.

– All erfaring er mer relevant enn ingen erfaring. Det som er viktig å tenke på er hva du får ut av vervet ditt, sier Celine Sandberg. Hun har allerede sittet et år i Studentunionen som nestleder i idretten, men sitter nå som nestleder i hovedstyret. – Det er en rekke ulike verv, og alle har muligheten til å prøve seg. Det er også viktig å nevne at man har fult lov til å gjøre feil. Det er jo da man lærer, sier Celine.

Et frivillig verv i Studentunionen er som et knyttepunkt for samhold. Nettverket ekspanderer i det man engasjerer seg mer utenfor studiene. Her får man virkelig prøvd seg i forskjellige stillinger. Blant annet kan man være med i Into campus, som arrangerer oppstartsuken for alle nye studenter ved Høyskolen Kristiania, eller ta lederansvar i kommunikasjonsutvalget. – Nye studenter kan ha god nytte av å være med i SHK, i og med at alt er så stort og nytt i begynnelsen, sier Celine.

Hun forteller at å være frivillig i SHK har gitt henne mange nye bekjentskaper på tvers av studieretninger. – Vi har gjort veldig mye morsomt sammen, blant annet har vi dratt på hyttetur for å ha kick-off. Det la grunnlaget for et godt teamarbeid for resten av året. Gjennom mitt engasjement i ulike verv har jeg lært masse og fått maksimalt utbytte av studietiden min, sier hun.

Steffen Øvre er leder for idretten på skolen. Han er veldig sosial og har alltid vært interessert i sport, så han visste allerede fra semesterstart hvilket utvalg han ville involvere seg i.

– Gjennom et verv i Studentunionen møter du mennesker som spiller deg god, og gir deg muligheter du ellers ikke hadde fått, sier Steffen.

Som leder for idretten på skolen har han ansvar for mange ulike personligheter, alt fra personer som elsker å vinne og ønsker resultater, til de som kun er med for moroskyld.

Er du HR-ansvarlig i studentunionen, så vil du eksempelvis lære hvordan man best kan utnytte hverandres styrker og svakheter til å jobbe sammen mot felles mål.

– Det har vært utrolig lærerikt å se hvordan forskjellige mennesker fungerer og jobber sammen. Her lærer du hvordan du skal tilpasse deg og snakke til de ulike personlighetene, sier Steffen.

Det er ikke bare sosiale goder som er positivt med Studentunionen. Arbeidsmarkedet er tøft, og fremtidige arbeidsgivere setter stadig høyere krav til kompetanse. I studentunionen ved Høyskolen Kristiania får du muligheten til å ta internkurs, bli kjent med bedrifter og kanskje også potensielle arbeidsgivere.

-Alle teoriene du lærer på skolen er null verdt om du ikke får brukt det i praksis. Gjennom et verv finner man ut av hva man selv er god på. Ved å møte ambisiøse mennesker, som ikke bare vil lære, men som også liker å lære bort kan man bli enda bedre, poengterer Steffen. 

– I en jobbsammenheng er det viktig å kunne vise til konkrete eksempler på hva du har oppnådd gjennom tillitsvervet. Har du bidratt til flere medlemmer, arrangert seminarer eller organisert en kampanje? Bruk erfaringene til å vise handlekraft. Det er noe fremtidige arbeidsgivere etterspør, sier han.

Som frivillig i SHK kan du også skille deg fra andre søkere bunken. Du vil også få erfaring som kan hjelpe deg å løse utfordringer du vil møte på i ny jobb. Studentunionen er en fin arena hvor studentene kan teste sine egne grenser, forme nye tradisjoner og finne ut av hva de er god på.

Søknadsfristen for å søke på en stilling i de ulike utvalgene i Studentunionen går ut 30. September.

Søk her!

Tør å utforske de mange mulighetene som finnes!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle