Publikumsrekord på standup! // INTO CAMPUS OSLO

Oppdatert: 6. mar.

Glassatriet var fullt av studenter både oppe og nede, da stjernekomikerne fra Latter hadde sitt første show for de nye studentene på Høyskolen Kristiania. Aldri før har det vært samlet så mange studenter der.

 

Tekst:Nafisa Zaheer Foto: Mariam Cissé

 

-I kveld er det nok publikumsrekord, sa Astrid Oppsahl, markedskoordinator ved Studentunionen.


Komikerne var Cess Neess, Rasmus Wold og Halvor Johansson. Sistnevnte er Drammens morsomste mann. Han er utdannet og har jobbet som kokk i ti år før han satset alt på å kunne drive med det han alltid hadde gjort på si – nemlig å få andre til å le.

-Jeg har alltid fått andre til å le, og jeg liker å opptre på en scene, men man vet aldri hva forventningene er og om de synes jeg er morsom. Likevel skal han prøve.

For Johansson er humor en lek med ord og tanker. Han har en naturlig sceneautoritet og en sjarmerende fremtoning.

-Han mobber ikke og har vitser alle kan like, sa Caroline Vistung.

”Feelgood” humoren synes å virke. På rekordtid har han klart å få alle til å vri seg i latter.

Kollegaen Rasmus Wold som er nestemann ut ler like høyt av at Johansson spøker om alt fra design hotell, til at ingen av komikerne har studert.


-Humor handler om noe mer enn å få folk til å le. En hver komiker som har noen form for sosial relevans i humoren, og som kan skildre hverdagslivet slik at publikum kjenner seg igjen, slår an, fortalte Rasmus Wold.

Spøkefuglene Wold og Neess har også en gjenkjennbar humor og tar tak i dagligdagse observasjoner og irritasjonsmomenter. De er ikke redde for å si ting som kan være politisk ukorrekt.

Det er godt å vise folk at de ikke er alene. For kvinner, især, tror jeg at det er viktig å være litt gæren og uredd for det får andre kvinner til også å føle seg selvsikre, mener Neess.


29 åringen vokste opp på Hauketo i Oslo, og er et friskt pust i en genre dominert av frustrerte menn i trettiårene, som leker seg med alt mellom himmel og jord. Dialekter, språk og personlige problemer som seksuell frustrasjon og universitet/høyskole drop outs.

-Utdanning er viktig, men hvis du kjenner innerst inne i magefølelsen din at du går feil studie, så lytt til den, sa Neess.

Lytt til hjertet, work hard, play hard! Og om du finner ut av at skole ikke er noe for deg, så bli stand-up komiker, la en flirende Rasmus Wold til.


I kveld er det klart for Knæsj Rave på Sentrum Scene. Denne kvelden får vi besøk av Lush og Simon, Lian/I Twins og Thomas Gold. Dørene åpner 21.00, men kom i god tid. Vi gleder oss til å se dere!


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle