INTO CAMPUS DAG 2 // OSLO

Oppdatert: 6. mar.

Dag to av Into Campus!

 

Tekst: Nafisa Zaheer

Foto: Julie Cappelen

 

Da er vi godt i gang med dag to av into campus, og med oss har vi Siri Kristiansen fra RÅDET, som dere kanskje husker i fra underholdningsprogrammet på NRK P3 som gir råd til unge folk. I dag har hun med seg tre rådgivere, Steinar Sagen, Siri Seljeseth og Hasse Hope. En ærlig gjeng som deler egne erfaringer, feiltrinn og suksesshistorier for å komme til bunns i små og store problemer studentene på Høyskolen Kristiania har sendt inn på forhånd.


Under programmet blir vi introdusert for Jacob, en glad gutt som ofte blir overstadig beruset når han drikker alkohol. Og nå i oppstartsuka er det mye som skjer, som han ikke vil gå glipp av. – Det er så gøy, men jeg er samtidig redd for å drite meg ut slik at jeg blir skolens snakkis. What to do?

Dette er 80-90 prosent av alle som er med i en faddergruppe. Alle skal gjøre noe, og alle har noe dritt på hverandre, som å løpe naken gjennom billig kleskjeder, sier Hasse Hope.

– Alle er like på tryne, hele tiden. Og om man er en gjeng så vet jo alle hvem idioten blant idiotene er. Er ikke det litt gøy da? Om du ikke gjør noe forferdelig da. Om du gjør noe alle synes er gøy, som også gjør deg litt til en dust, så er det bare fantastisk. Da blir du stemplet som en legende.

Siri Seljeseth foreslår at han lager et alter-ego, som han kan skylde på om alt går galt. Mens Steinar Sagene lurer på om Jacob bare trenger en god fadder som tar ansvar for at han ikke driter seg ut, slik at han fortsatt kan drikke så mye han vil uten å spy på veggene.

Rådgiverne kommer frem til at Jacob kan henvise til alteregoet sitt om han trenger det. Men om han oppfører seg og er hyggelig, og ikke backer opp det han gjør i fylla med å være en klyse som bare snakker om hvor rå han var i helgen.

-Vær heller ydmyk i fylla, og si unnskyld hvis du dreit deg ut. Ikke skyv det unna eller gjem deg bort. Stå på bordet og vær stolt av det du gjorde. Alle elsker vel folk som blir skikkelig kjipe i fylla! Ikke vær Jacob hele uka, Seljeseth.

Rådgiverne Steinar, Siri og Hasse er enige om at om du ønsker å få mange gode minner eller få deg noen nye venner, bør du være med på så mye som mulig. Du skal jo tross alt studere her i tre år. Ha det så gøy som mulig og prøv å bli godt kjent med mange. Et godt råd de ville ha gitt seg selv som nye studenter.

Om noen timer er det klart for bad taste fest før Sondre Justad opptrer for oss på Rockefeller. vi gleder oss til å se dere!


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle