INTO CAMPUS DAG 1 // OSLO

Oppdatert: 6. mar.

Første dag i Into Campus er halvveis over. Les stemningsrapporten og se bilder fra St. Hanshaugen her!


 

Tekst: Sara Løvhaug Foto: Mariam Eltervåg Cissé

 

Første dag i Into Campus er godt i gang, og det med stor suksess! Snapchat viste 18 grader da fadderbarn og faddere strømmet inn til en av byens fineste parker på St. Hanshaugen.

Mugisho David Nhonzi, bedre kjent under artistnavnet Mugisho, sang velkomstseremonien inn med deilige sommertoner fra hitlåta I would never. Han var faktisk student på Høyskolen Kristiania selv, og ble uteksaminert i fjor. Synd dere akkurat gikk glipp av han, vi vet. Men er dere litt årvåkne, vil dere finne flere kjendiser i skolens klasserom. Høyskolen huser blant annet en ”Skam”-stjerne!

Men denne uka er det Into Campus som gjelder. Vi tok en prat med hele Studentunionens A-kjendis, Eivind Langøigjelten. Han er leder for SHK andre året på rad, går tredje året på HR og personalledelse og gleder seg veldig til den kommende uken. Vi spurte han om hans forventninger til uka.

– Det er som det har vært hvert eneste år. Folk skal bli kjent og få en trygg og fin oppstart, samtidig som at fadderbarna får med seg minnerike øyeblikk. Denne uka får de oppleve mye fint sammen, sånn at når de møter til forelesning neste uke har de noe å snakke om. Sånn som ”ah, husker du den tirsdagskvelden? Fy faen det var fett”


Fadderne har akkurat møtt fadderbarna sine for første gang, og det er god stemning i parken når vi møter Magnus Engestøl og Jens Hassel Eie. De studerer markedsføring og salgsledelse på andre året, og skal være pappaer for fjorten fadderbarn denne uka.

 – Vi håper denne uka blir like bra som den var for oss i fjor, og at de nye studentene får et godt førsteinntrykk av skolen og skolemiljøet, sier Jens.

– Hva gleder dere dere mest til?

– Å bli kjent med mange nye folk, og skape et så godt sosialt samhold i gruppa vår, som de kan ta med videre når vi går av pappapermen neste uke. Også gleder vi oss spesielt til Broiler på lørdag, sier Magnus.


Litt oppi bakken finner vi Nikolai Aarø og Osman Akram, sammen med fadderbarna Sofie og Tomas. Nikolai og Osman går andre året på HR og personalledelse, og skal sørge for at Sofie og Tomas, sammen med de andre barna, får det så godt som overhode mulig den kommende uka.

– Vi skal ha det supergøy og integrere alle barna på best mulig måte. Dette skal bli den beste fadderuka, sier Nikolai.

– Jeg er ikke så stressa i år, i forhold til i fjor. Nå skal vi bare ha det gøy og knytte gode relasjoner for det kommende året, sier Osman.

Når jeg spør fadderne hva de gleder seg mest til, bryter fadderbarn Sofie inn.

– Alle temafestene! Der skal vi slippe oss løs, sier hun.

– Hva med Sondre Justad i morgen, det blir gøy eller?

– Ju…? Jus? Jusad? Ja, han er sikkert bra, jeg må søke han opp etterpå, sier Nikolai.

– Broiler på lørdag, da?

– Ja, det vet jeg hvem er! Det blir bra! Sier Nikolai.


Før treasure hunt ble sparket i gang fra hovedscenen, tok vi også en kjapp prat med to jenter fra grafisk design, Karoline Rudi og Tonje Marie Ålesund (som ja – også er fra Ålesund). Mamma-duoen skal oppdra og veilede 15 barn før de sendes ut i verden og må klare seg selv.

– Vi gleder oss til fest og moro, god stemning, og bli kjent med nye folk, sier jentene.

– Derfor har vi planlagt vors på tvers av grupper og studieretninger for å sørge for at barna blir kjent med så mange som mulig!


Men dagen er enda ung. Om noen timer er det klart for åpningsfest på Sentrum Scene, og vi gleder oss til å se dere!

Vi snapper og instagrammer gjennom alle dagene, følg Studentunionen på: @studentunionen!

0 visninger0 kommentarer