Fotograf med gründerkraft: Mats Bakken

Oppdatert: 6. mar.

Skrevet av Therese Kristoffersen

 

Mats Bakken (30) fra Jessheim har i lang tid hatt lidenskap for foto. Han flyttet til storbyen i 2011 og har siden jobbet fulltid som frilansfotograf. Nå går han siste året på Kreativitet, Innovasjon og Forretningsutvikling her ved Høyskolen Kristiania. Han har jobbet med aktører nasjonalt og internasjonalt – og har spesialisert seg på portrettfotografering. På listen over oppdragsgivere finner vi blant annet Egmont, Holzweiler, Universal Music, Fovea Vietnam og en rekke flere anerkjente navn. Arbeidet hans har blitt publisert i magasin som Interview Magazine og han har jobbet med norske artister som Morten Abel, Nico & Vinz og Sondre Lerche. Mer informasjon om arbeidet hans og fotoarkiv finner du her.

I 2018 startet han Ikono, en nettbutikk som gjør fotografi mer tilgjengelig. Siden han tok fagskoleutdanning i foto har han møtt utrolig mange dyktige fotografer med en haug av fotoarbeid som aldri får se dagens lys.


Foto: Mille Frømyhr


«Å gi fotografer mulighet til å selge arbeidet sitt på en enkel og effektiv måte er det store målet med nettbutikken – i tillegg til at folk flest skal kunne få tak i spennende, nyskapende og til tider provoserende fotokunst fra norske fotografer.»

Foto: Jonathan Vivaas Kise


I dag har totalt ni fotografer sitt arbeid i nettbutikken – og utover våren blir flere fotografer også å se i nettbutikken. Bildene er alt fra minimalistiske landskapsbilder til mer edgy og provoserende bilder i grenseland mellom kunst og mote. Mats er veldig glad i sorthvitt fotografi – gjerne med rått og røft utrykk og store kontraster. Dette gjenspeiles i hans egne verk inne i nettbutikken.

«Det er viktig for meg at de som handler bilder gjennom Ikono ikke bare skal få et fett bilde, men de skal få et bilde med høy kvalitet på både papir, print, lyset i bildet og det fototekniske.»

Mats og Ikono gir fotografer muligheten til å vise frem sitt arbeid – og er ikke minst en lett tilgjengelig plattform for folk å kjøpe fotokunst.


Foto: Mats Bakken


«Jeg vil løfte frem dyktige norske fotografer – slik at alle har tilgang på fotokunst som passer til deres personlige stil og uttrykk.»

Studentunionen er stolte av hva han som student ved Høyskolen Kristiania har oppnådd — og vi ønsker han masse lykke til med nettbutikken og fremtidig arbeid.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle