Studentunionen besøker Sumo // Bergen

Oppdatert: 6. mar.

Sumo – et lekent og folkelig asian-fusion-konsept med fokus på kvalitet og detaljer. Er du på utkikk etter en restaurant som tilbyr gode smaker kombinert med et bredt utvalg av sushi og asiatiske varmretter, er dette stedet for deg.

Tekst: Maria Benæs Hunvik og Ida Kjeldsen Foto: Tobias Terjesen

 

 

Gjennom rekrutteringstorget fikk alle våre studenter en liten smakebit på hvilke samarbeidspartnere Studentunionen ved Høyskolen Kristiania Bergen opererer med. Vi har i den anledning ønsket å ta steget videre, – nemlig å gjøre dere enda bedre kjent med vår samarbeidspartner Sumo Restaurant. Sumo Restaurant er i hovedsak en av fire kjeder innenfor Sinco, som forøvrig også består av Los Tacos, Salsa Restaurant og Brukbar. De sistnevnte er riktignok våre samarbeidspartnere de også, men da Sumo Restaurant nå nylig lanserte ny meny, var det på høy tid å rette spotlighten mot dem.

 

Mange fristelser

Sumo Restaurant ligger sentralt i Bergen sentrum, nærmere bestemt Vestre Torggate vis a vis Godt Brød. Det var nettopp her våre representanter fra SHK fikk muligheten til å teste ut den asiatiskpregede menyen, – og her stod det ikke på gjestfriheten. Vi fikk servert både gamle og nye klassikere av sushi, diverse asiatiske varmretter bestående av både kylling, scampi og indrefilèt, samt retten for alle burgerelskere, riktignok med en asiatisk tvist, – kuso sushi burger.

 

 

Høydepunkt

Akkurat som dekoren så er maten kompromissløs fushion. Menyen er gjennomtenkt, spennende, og byr på mange fristelser. Likevel faller besøkets høydepunkt på Sumos sushi. Her finner man smakstilsetninger vi ikke ofte har sett noen andre steder tilby i Bergen by. Ebi Ringo bestående av kremost, eple, knuste peanøtter og jordbær, samt Hot Philadelphia med laks og vårløk, utpekte seg som favoritter. For ikke å glemme Golden Ohio bestående av fritert kveite med Philadelphia-ost, vårløk og paprika. Denne ble også en soleklar medaljekandidat hos vår representant som aldri hadde smakt sushi før.

 

Fra venstre: Golden Ohio, Ebi mekishiko, Ebi Ringo, Moruduba sake.

 

Våre avtaler

Sumo holder sitt motto ”Love Good Food”. Restauranten legger stor innsats i å tilby et godt utvalg av næringsrik og sunn mat som passer både som take-away eller et måltid som kan nytes. Gjerne nå i eksamensperioden er det lov til å unne seg noe ekstra godt.

 

Fra venstre: Sushi, tempura med frityrstekt softshell krabbe, kuso sushi burger.

 

Vi ønsker derfor å minne dere på at ved fremvisning av studentbevis, får alle studenter 25 % rabatt på all take-away hos Sumo, samt 25 % avslag i restauranten i Vestre Torggaten mellom 12.00 og 16.00 mandag til torsdag. Restauranten i Solheimsviken, Lagunen og nyåpnede Åsane har 25 % hele dagen.

Skulle du trenge mat til julebord med venner eller andre lignende eventer, men ikke har mulighet til å ordne maten selv, kan vi tilføye at Sumo har egen student-cateringment med vennlige priser. Se restaurantens nettsider eller ta kontakt på: catering@sumorestaurant.no.

Er du en sushielsker? Burgerentusiast? Eller rett og slett glad i asiatiske smaker med overkommelige priser? Da er dette stedet for deg! Vi er solgt!

1 visninger0 kommentarer