Studentenes A – Å / Bergen

Oppdatert: 6. mar.

Har du noen gang kjøpt feil pensumbøker? Eller gått inn i feil forelesningssal? Eller kanskje betalt mer for et måltid enn nødvendig? Du er ikke alene. Som ny er det ekstremt mye man skal sette seg inn i. Vi har derfor utarbeidet A – til Å, så følg med nå!


Tekst: Ida Kjeldsen Foto: Tobias Terjesen

 

Arrangementer

Vi er flinke på skole-arrangementer, – spesielt en stor takk til Stipendet som står for de fleste her på skolen.

Kommende arrangementer: Sykkel-VM: 24. september fra kl. 10 på skolens takterrasse. Karrieredagene. Dato kommer. Generalforsamling i oktober. Dato kommer.

 

Biblioteket

Skulle du som ny student ha problemer med å finne pensum eller et ønske om veiledning innenfor akademisk arbeid og informasjonskompetanse, er biblioteket stedet du bør oppsøke.  Her er de svært behjelpelige med å søke etter fagstoff og informasjon, finne verktøy for studier og forskning, samt forstå henvisningsregler.

 

Chicagomanualen

Så fremt dere nye studenter ikke ønsker å stryke, er dette viktig å merke seg allerede tidlig i oppgaveprosessen;  alle skriftlige oppgaver som krever bruk av akademiske kilder her på skolen, skal følge henvisningsstilen til Chicagomanualen.

Denne finner dere på biblioteket eller her på nett; http://biblioteket.kristiania.no/wp-content/uploads/2016/03/Guide-til-Chicagostilen_v2016.pdf.

 

Dolly Dimples

Eksamensperioden på HK er som de fleste andre steder; det krever et ukentlig, om ikke daglig, inntak av junkfood. I den forbindelse kan vi gledelig opplyse om at Dolly Dimples Minde er en av skolens samarbeidspartnere, og tilbyr 25 % avslag på all take away for dere studenter. Med andre ord; eksamensperioden (og lommeboken) er reddet!

 

Eksamenstips

Stresset for eksamen? Fortvil ikke, her har du noen eksamenstips:

 1. Les gjennom pensum dagen før forelesning; du får mye mer igjen fra forelesningen med dobbel repetisjon.

 2. Lag kollokviegrupper tidlig i semesteret og hjelp hverandre.

 3. Når du leser – ta deg korte pauser! Hjernen holder konsentrasjonen i max 45 minutter av gangen.

 4. Lag tankekart og notater som gjør det enklere for deg å repetere underveis.

 5. Bruk gamle eksamener for øving. Disse finner du på eksamensinformasjon på Luvit.

 6. Og sist men ikke minst; husk riktig og godt kosthold, ta belønningspauser fra lesing og forberedelser, og ikke skjær ned på søvnen.

 

Fjell

Du kan ikke kalle deg en ekte bergensstudent før alle de syv fjellene er besteget. Fjellene er som følger;

 1. Lyderhorn

 2. Damsgårdsfjellet

 3. Løvstakken

 4. Ulriken

 5. Fløyen

 6. Rundemannen

 7. Sandviksfjellet

Her er det bare å lage en liste for avkrysning; alle skal bestiges.

 

Grupperom

7 grupperom fordelt på 700 studenter – her gjelder det å være tidlig ute med booking! For grupperombooking, trykk her; http://booking.kristiania.no/.

 

HK til fjells

Er du glad i afterski, temafest, konkurranser og enda mer til? Da er denne turen her noe for deg! Denne årlige happeningen arrangeres i regi av idretten, og involverer både Oslo og Bergen. Ikke bare blir du ordentlig godt kjent med dine klassevenner, men du får også mulighet til å møte nye mennesker fra de andre bydelene. Det er bare å ta på seg raske shades og en frekk boblejakke, og gjør deg klar for billettutsalg!

 

Idretten

Er du glad i å holde deg i aktivitet i studietiden? Idretten setter opp ukentlige treninger for blant annet herrefotball, damefotball og volleyball, – så her er det bare å slenge seg på!

Kontakt herrefotball: Tommy Håland. Kontakt damefotball: Renate Aasen. Kontakt volleyball: Petter Ødegaard.

 

Janne & Julia

Vi kan opplyse om at Janne & Julia er en av våre samarbeidspartnere, og gir studenter ved HK 15 % rabatt på ordinære varer i Strandgaten. God shopping!

 

Kantine

Flere av dere nye studenter lurer nok på; hvor er kantinen? MEN dere, kantinen kommer! I mellomtiden får dere ta til takke med mikrobølgeovnen.

 

Luvit

Det er mye å sette seg inn i som ny student. På Luvit, https://kristiania.no/luvit, kan dere blant annet finne forelesningsslidene (verdt å ta en titt på dagen før), eksamensinformasjon, pensumliste etc. Samtidig er det greit å merke seg innboksen her, spesielt utover sommersemesteret. Vi har nemlig bachelorstudenter som sender ut mailer og diverse, greit å hjelpe de litt på veien!

 

Media

Ønsker du å følge med på kommende arrangementer, aktiviteter og mye mer for bergensstudentene, følg gjerne shkbergen på Instagram eller legg til på Snapchat; shkbergen. Dere finner også studentunionen ved Høyskolen Kristiania Bergen på Facebook, https://www.facebook.com/sckbergen, samt på nettisden: http://studentunionen.no/.

 

Nettverk

Det er viktig å opparbeide seg et godt faglig og sosialt nettverk. Gjennom å bli med i frivillige organisasjoner sikrer man nettopp dette, samtidig som man får prøve seg på forskjellige arbeidsoppgaver som man muligens vil møte igjen senere i arbeidslivet. Registrer deg allerede nå på Linkdln, og begynn og utarbeid CV. Skolen tilbyr ofte kurs og arrangementer tilknyttet dette, så følg med på sosiale medier.

Og apropos nettverk, – til tross for at både nettverksnavn og passord henger overalt, er det ALLTID noen som ikke får det med seg. For dere dette gjelder, følg med nå;

Nettverksnavn; Student. Passord; Kristiania1914.

 

Obligatorisk?

Ingen forelesninger her på skolen er obligatoriske, men det anbefales på det sterkeste å møte opp. Skolen opererer med mindre klasserom, tett oppfølging og god veiledning av våre forelesere. Dette er ikke bare med på å skape en mer motiverende og engasjerende undervisning, men også et svært godt studiemiljø på alle studieløp!

 

Parker

Bergen består av mange parker, blant annet Nygårdsparken, Nordnesparken og Theaterparken. Når solen først titter frem, blir disse aktivt brukt til eksamenslesing av studentene. Ønsker man derimot å sitte på HK på en solskinnsdag kan vi opplyse om at denne fancy skolen nemlig har en egen takterrasse for lesing. Her er det også muligheter for å grille!  NB: ingen internettilgang på takterrassen.

 

Quiznight

Nytt semester med nye muligheter! Brukbar fortsetter med quiznight hver tirsdag (hvor det forøvrig også er 2 for 1 i baren). Men Brukbar tilbyr ikke bare fest og moro, – vi kan gledelig informere at de er en av skolens samarbeidspartnere og tilbyr i den anledning 25 % avslag på alle hovedretter mandag til fredag. Husk gyldig studentbevis!

 

Ricks

Ricks, – utestedet som er kjent som skolens møtepunkt hver lørdag. Ses der.

 

Sumo

Fortsatt sulten? Fattige matglade studenter, se hit! Sumo tilbyr alle studenter ved skolen 25% avslag på all take away, samt 25% rabatt i restaurant mellom 12:00 og 16:00 mandag til torsdag. Husk gyldig studentbevis!