Krafttak mot kreft 2017 // Bergen

Oppdatert: 6. mar.

Søndag. 12. Mars gikk studentene ved Høyskolen Kristiania Bergen fra dør til dør for å samle inn penger til årets ”Krafttak mot kreft”-aksjon.

 

Tekst: Ida Kjeldsen Foto: Siv-Iren Salveit Halleland, Carina Kase, Maren Karla Halland

 

Studentene ved Høyskolen Kristiania Bergen engasjerer seg i flere viktige prosjekter som når langt ut over egen studiehverdag. I år som i fjor bidro studentene som bøssebærere til støtte for Kreftforeningens forskning. Vi har i den sammenheng intervjuet studenter ved skolen og leder for Studentunionen Siv-Iren Salveit Halleland som selv påpeker at innsamlingsaksjonen i år gikk over all forventing.

– Beløpet vi fikk inn var lang mer enn forventet. I fjor samlet vi inn i overkant av 10 000 og satte oss som mål å triple beløpet. At vi fikk inn over 55 000 er utrolig bra, forklarer Halleland.

I fjor deltok i i underkant av 15 bøssebærere, men i år var det hele 51 som gikk med bøsser til tross for at bergensværet ikke var helt på vår side, – ikke akkurat at det var noe sjokk.

– Det var vått og kaldt, men dette er en sak som alle bør bidra på, så det var bare å trosse bergensværet. Det viktig å tenke på at kreft er noe som rammer mange, og som kan ramme deg eller dine en gang. Jeg er stolt å ha bidratt som bøssebærer, forteller HR-student Benedicte Stokke.

Videre påpeker HR-student Madeleine Vatne Olsen viktigheten av å bry seg.

– Et slikt arrangement er givende fordi vi vet at vi støtter opp om en viktig kreftforskning, forklarer Olsen og legger til; – Folk visste vi kom og de var så blide og glade.

Gjennom at vi studenter deltar i en slik sak, kan dette være med å bidra til å skape en viktig signaleffekt. En liten innsats vil kunne ha stor betydning for Kreftforeningen og arbeidet de gjør.

– Jeg håper at de som sitter i SHK Bergen 2018 vil videreføre denne tradisjonen og gjenta arrangementet i mange år fremover. Det er ulike grunner til å være med på et slikt arrangement, blant annet er det sosialt å gå bøsse med medstudenter, samtidig som det skaper engasjement og viser at vi er en liten skole med et stort hjerte, forklarer Halleland og legger til; – en stor takk til alle som bidro, håper vi ses neste år!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle